Aanrader: Rietdekkersbedrijf Gelderland 

Kies je voor riet op je dak, dan kies je voor een natuurproduct. Althans, dat kan. Tegenwoordig heb je namelijk ook kunststof riet voor op het dak. Wat nou precies het beste riet voor jouw dak is, dat laat je bij voorkeur beoordelen door een rietdekkersbedrijf in Gelderland. Zij weten als specialist welk soort riet geschikt is om het vervolgens op professionele wijze op het dak aan te brengen.

Rietdekken is een ambacht aan het worden

Inderdaad, vroeger zag je veel meer rieten daken en waren er veel meer bedrijven die net als Rietdekkersbedrijf Gelderland riet op daken legde. Daardoor is rietdekken een soort van ambacht geworden. Het is vakmanschap en het is allesbehalve een eenvoudige klus. Het is echter een klus die Rietdekkersbedrijf Gelderland tot in de finesses beheerst. 

Een rietdekkersbedrijf Gelderland zorgt voor een nieuw dak na een periode van tussen de twintig en dertig jaar

Kies je voor een rieten dak, dan weet je dat je gemiddeld genomen en als je gebruik maakt van natuurlijk riet ergens na twintig tot dertig jaar een nieuw dak moeten laten leggen. Zonder tot in detail te beschrijven hoe Rietdekkersbedrijf Gelderland nou precies het riet op je dak aanbrengt, is het wel eens goed na te gaan welke handelingen verricht worden nog voor er ook maar een klein beetje riet aan je dak bevestigd is.

Onderconstructie of moeten er eerst dakdelen gesloopt worden?

Natuurlijk wordt eerst altijd het dak geïnspecteerd. Ligt er al riet of komt er voor de eerste keer riet op het dak. Het maakt voor de specialisten van Rietdekkersbedrijf Gelderland nogal verschil. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden met een onderconstructie, die dan eerst gemaakt en bevestigd zal moeten worden of moeten er eerst oude dakdelen van het dak gesloopt worden?

Rietlatten als laatste houten delen

Voordat er riet gelegd wordt, worden ook tal van veiligheidsmaatregelen genomen. De specialisten zijn weliswaar ervaren, dat ongeluk blijft maar in een klein hoekje zitten. 

Speciaal zijn wel de rietdek stoelen, stoelen die vastgemaakt worden aan het dak. Ligt er inmiddels een onderconstructie, dan worden daarna de houten delen bevestigd. Daaraan worden weer rietlatten vastgemaakt. Dat luistert nauw en idealiter wordt er tussen de rietlatten een afstand van 28 centimeter aangehouden. De rietlatten zijn de laatste houten delen. Zijn die aangebracht, dan kunnen de rietdekker specialisten dan eindelijk aan de slag met riet. 

Verleng de levensduur van het rieten dak

Het moge duidelijk zijn dat ook het op de juiste wijze aanbrengen van(kunst)riet een specialisme is. Rietdekkersbedrijf Gelderland beheerst het kunstje. Je kunt het bedrijf als het dak eenmaal klaar is meteen vastleggen voor het uitvoeren van periodiek onderhoud. Zo weet je steeds zeker dat het juiste onderhoud gepleegd wordt en kun je de levensduur van het rieten dak iets verlengen. 

Pas de premie van de verzekering aan

Vergeet verder niet de verzekering aan te passen. Met een rieten dak betaal je vaak meer premie. Dot omdat ondanks alle voorzorgsmaatregelen een rietgedekt dak toch eerder de kans loopt om vlam te vatten. Vaak worden brandjes veroorzaakt door blikseminslag.