Top-10 bezienswaardigheden in Utrecht

Utrecht is zowel een stad als een provincie. De stad Utrecht is de 4e grootste stad van Nederland. Utrecht heeft een inwoneraantal van 358.974 inwoners. Er komen steeds meer inwoners bij in Utrecht. Meer mensen verhuizen naar Utrecht. Het is handig om hiervoor een voordeligeverhuisservice in te schakelen. Zo kun je terecht bij bijvoorbeeld een verhuisservice in Utrecht. In Utrecht valt er van alles en nog wat te doen. Hier wordt de top 10 bezienswaardigheden in Utrecht opgesomd.

De Dom & DOMunder

De Dom is in Nederland de hoogste kerktoren. De DOMunder is een attractie voor jong en oud. Er valt van alles te beleven. Je kan hier van alles leven over de geschiedenis van het plein, Nederland en van Europa. Je beleeft de geschiedenis in de DOMunder.

De Oudegracht

De gracht is iets unieks van Utrecht. Dit komt omdat de gracht heel de binnenstad van Noord naar Zuid doorsnijdt. Langs de gracht zijn er verschillende stadskastelen en gebouwen te zien.

Het spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum werd in 1927. Vanaf dit jaar werden er veel historische treinen verzameld. In het museum zelf is er van alles en nog wat te doen. Zo kun je verschillende soorten treinen en locomotieven zien en ok een ritme maken in een grote spoorbaan. Daarnaast is er ook een techlab aanwezig.

Het rietveld Schroderhuis

Gerrit Rietveld heeft in 1923 het huis ontworpen voor mevrouw Schroder. Zij heeft hier tot en met 1985 gewoond. Het huis is een strak en sober huis. Het kent veel vlakken, zowel horizontaal als verticaal.

Het Kasteel de haar

Dit is niet per se in Utrecht zelf, maar niet ver van Utrecht vandaan. Het kasteel werd in 1892 gebouwd. Het kasteel is een beschermd dorpsgezicht tegenwoordig. Het wordt gebruikt om te kunnen bezoeken. Het kan ook afgehuurd worden voor feesten.

Het centraal museum

Hierin is er een uitgebreide collectie van oude en nieuwe kunst. Er kan van alles en nog wat gezien worden in dit museum.

Het museum Speelklok

Het vrolijkste museum van Nederland. Je vindt hier zelf spelende muziekinstrumenten.

Sonnenborg

Dit is een stenen bolwerk. Het is op dit moment een publieksterrenwacht. Daarnaast wordt het ook gebruikt als museum voor weerkunde, bastionkunde en sterrenkunde.

Het fort bij Rijnauwen

In de tweede wereldoorlog gebruikte de Duitsers deze plek om mensen te executeren. Na de oorlog wordt deze plek ieder jaar gebruikt om de mensen te herdenken.

Het Nijntje museum

De naam van het museum zegt het al. Een museum vol Nijntje.