Voor wie zijn rolluiken ideaal?

Rolluiken, de één zweert er bij en de ander vindt het maar niks. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden dat er voor ieder eigenlijk wel wat bij zit. Daarnaast zitten er een aantal bijkomende voordelen aan het gebruik van rolluiken in vergelijking met andere soorten raam verduisteraars zoals gordijnen. In dit artikel zullen we hier wat verder op in gaan. Wil jij ook rolluiken kopen voor in je nieuwe huis of wil je je oude raam verduisteraars vervangen? Lees dan vooral even verder.

De voordelen van rolluiken

Hoewel het voornaamste doel van rolluiken natuurlijk is om de ramen te kunnen verduisteren, zitten er ook nog een aantal andere bijkomende pluspunten aan. In vergelijking met gordijnen weten ze kamers veel beter te verduisteren en dus zijn ze ook extra geschikt voor mensen die graag in een zo donker mogelijke ruimte willen slapen. Waar gordijnen vaak nog wat licht door laten schemeren, kunnen rolluiken de kamer compleet verduisteren. Maar naast dat ze goed verduisteren, kunnen ze ook goed gebruikt worden als zonwering en helpen ze je huis te isoleren. Zo heb je bijna geen airconditioning meer nodig! Tevens is het voor inbrekers veel moeilijker om in te breken wanneer jouw huis rolluiken heeft. is dat even mooi meegenomen!

De voordelen van elektrische rolluiken

Somfy BE heeft een uitgebreid assortiment aan rolluiken, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Je hebt eventueel ook de optie voor elektrische rolluiken. Met een simpele aanraking of spraakopdracht sluiten alle rolluiken en als je thuiskomt gaan ze weer open. Daarnaast kunnen de luiken ook reageren op de buitentemperatuur en passen ze zich hier automatisch op aan. Zo hou je je huis goed geïsoleerd en hoef je veel minder gebruik te maken van de airconditioning of verwarming. Ook zit er een aanwezigheidssimulatie op, die inbrekers doet denken dat jij gewoon thuis bent. Daarnaast kun je de rolluiken koppelen aan een alarm, wat het voor inbrekers nog minder aantrekkelijk maakt om in te breken. Neem vooral een kijkje op de website om inspiratie op te doen.