Waarom een huis kopen in Spanje?

U weet misschien niet zeker of een huis kopen in spanje de juiste keuze is, aangezien het lijkt alsof steeds minder mensen dit tegenwoordig doen. Ook blijkt dat veel expats vanuit Spanje terugkeren naar hun thuisland. Echter, Spanje heeft nog steeds genoeg te bieden aan diegenen die naar het buitenland willen verhuizen voor een beter leven. Hieronder zijn meerdere redenen verzameld waarom verhuizen naar Spanje een briljant idee is.

Het weer

Vooral voor degenen met koude winters vlak voor ons, is het weer duidelijk een van de meest aantrekkelijke redenen om naar Spanje te verhuizen. De zuidkust geniet doorgaans van ongeveer 320 dagen zon per jaar, evenals een mild klimaat het hele jaar door.

Al fresco levensstijl

Gezien het Spaanse klimaat kan er veel tijd buiten worden doorgebracht, of het nu gaat om dineren op het balkon, zonnebaden op het strand of genieten van buitenactiviteiten, zoals zwemmen of fietsen.

Plantenleven

Een ander voordeel van het warme klimaat is dat er bijna altijd planten in bloei staan, waardoor je buitenruimte het hele jaar door mooi is. Planten om van te genieten in Spanje zijn onder andere bougainvillea, jasmijn en canna’s.

Eten en drinken

Spanje heeft een rijke eetcultuur met tal van smaakvolle gerechten die eigen zijn aan het land, zoals tortilla, pisto, paella en turrón.

Verscheidenheid

Terwijl expats automatisch denken aan verhuizen naar de zuidkust of eilanden van Spanje, biedt het land diverse landschappen voor uw plezier, van mediterrane kusten tot berggebieden, loofbossen en vulkanische eilanden.

Kosten van levensonderhoud

In vergelijking met veel andere Europese landen heeft Spanje doorgaans lagere kosten voor levensonderhoud. Aankopen zoals alcoholische dranken, veel kruidenierswaren, benzine en eten in restaurants zijn allemaal goedkoper in Spanje.

Gezondheidszorg

Het Spaanse gezondheidszorgsysteem behoort tot de beste ter wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie beoordeelde het zelfs als 7e in de wereld in 2000. Ziekenhuizen zijn modern, goed uitgerust en bemand door bekwame artsen.

Goede vervoersverbindingen

Er zijn uitgebreide vluchtroutes, spoorwegen, havens en wegen in Spanje die het land een uitstekende uitvalsbasis maken voor reizen door Europa en verder weg. Ook moeten degenen die naar het buitenland naar Spanje willen verhuizen, met minimale moeite naar huis kunnen terugkeren wanneer dat nodig is.

Feesten

Spanjaarden weten hoe ze moeten feesten. Ze zijn erg goed in het markeren van gelegenheden, zoals heiligendagen en feestdagen, met gemeenschapsfeesten. Enkele van de grotere evenementen zijn Semana Santa in Sevilla (Heilige Week) en La Tomatina (Tomatenfestival) in Valencia.

Siësta

Hoewel je misschien moet wennen aan het feit dat bedrijven ’s middags een paar uur sluiten, zul je al snel dol zijn op het excuus om gewoon thuis te blijven en te ontspannen, en je later zorgen te maken over het doen van boodschappen.

Ben jij van plan om een huis in Spanje te kopen? Neem dan een kijkje op de volgende website: www.secondhome-expo.be