Voordelen terrasoverkapping

Voordelen terrasoverkapping

5 voordelen terrasoverkapping

Zit u eraan te denken om een terrasoverkapping te nemen? Dat besluit neemt u uiteraard niet zomaar. Een terrasoverkapping kost nu eenmaal wat. Waarom kiezen voor een terrasoverkapping? In dit blog geven we u 5 voordelen van een terrasoverkapping. We hopen zo uw laatste beetje twijfel weg te nemen.

1: zonwering

De functie van zonwering is ongetwijfeld één van de meest populaire aspecten van een terrasoverkapping. Het is heerlijk om lekker koel onder uw overkapping te kunnen relaxen terwijl u wel van de sfeer van uw tuin kunt genieten.

2: altijd lekker buiten

Het andere fijne van een terrasoverkapping is dat u ook met regenachtig weer heerlijk in de tuin kunt zitten. Wat is er nu sfeervoller dan lekker in de tuin zitten, droog en knus, terwijl het verder buiten regent. Plaats er een tuinkachel bij en u zit ook in de winter heerlijk warm buiten.

3: makkelijk tot veranda ombouwen

Een terrasoverkapping bouw je eenvoudig om tot veranda. U doet dit gemakkelijker door zijwanden en voorwanden erop te laten bouwen. U kunt zelfs ook nog voor een schuifdeur gaan. Zo bepaalt u helemaal zelf hoeveel zonlicht en buitenlucht u binnen laat komen.

4: lang leven uw tuinmeubilair

Tuinmeubilair slijt relatief snel doordat het vaak wordt blootgesteld aan regen, storm, sneeuw, hagel en zonlicht. Met een terrasoverkapping kunt u uw tuinmeubilair eenvoudig en effectief beschermen tegen deze slijtage. Daar komt ook nog eens bij kijken dat u uw tuinmeubilair niet elk najaar weer op hoeft te bergen. Dat bespaart u weer een boel moeite.

5: vergunning onnodig

In de meeste alle gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het laten installeren van een terrasoverkapping. Let er wel op dat u aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Deze verschillen vaak per locatie. Wilt u bijvoorbeeld een overkapping in Limburg? Informeer dan altijd goed voordat u uw terrasoverkapping plaatst.

Meer informatie

Wilt u meer weten voordat u een terrasoverkapping aanschaft? Stel uw vragen gerust via het contactformulier.