Ik adviseer vaak lichtkoepels aan particulieren

logo-topkoepelIk ben dit blog begonnen voor als mensen eens hun inspiratie kwijt zijn wat betreft de inrichting van hun woning. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en dit is helemaal niet erg. Ik hoop jullie dan ook door mijn blog ideeën te geven om ook jouw woning er schitterend uit te laten zien. Doordat ik zelf architect ben heb ik heel veel huizen gezien. Ik zie steeds vaker dat particulieren een lichtkoepel in hun woning plaatsen. Ik vind dit zelf ook mooi, want je krijgt zo een natuurlijke sfeer in je woning. Wanneer ik dit zelf ontwerp in een huis stel ik dan ook voor aan degene om zo’n lichtkoepel te kopen bij licht-koepels.be. Naast het feit dat ze altijd kwaliteit leveren, doen ze dit ook nog eens tegen een goedkope prijs. En ik heb hier nog nooit negatieve berichten over gehoord. Maar terugkomend op de lichtkoepels. Naast het feit dat ze voor natuurlijk zonlicht zorgen krijg je hierdoor ook meer warmte binnen. En in de avond kun je mooi naar boven kijken en genieten van de hemel. Tegenwoordig zijn de lichtkoepels ook nog eens inbraak veilig. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een lichtkoepel koopt.

opstand5

Let op de maten van de koepel

maatvoering-dagmaten-lichtkoepelsOp de site van licht-koepels.be worden alle maten in centimeters uitgedrukt. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand. Door de maat van de sparing van jouw dak op te meten en daar vervolgens 20 centimeter van aftrekt kun je dit berekenen. Om een voorbeeld te geven,  wanneer jouw dak een gat van 130 bij 130 cm heeft dan moet je een koepel met dagmaat 110 bij 110 hebben. De buitenmaat is dan 126 cm bij 126 cm. Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel gehad hebben. Hebben jullie nog vragen, dan kun je onderaan dit blog een reactie geven.